Mine personlige tips for en sunn livsstil

Det er mye som kan gjøres for å leve et sunnere liv, og det krever ikke mye. Nedenfor har jeg listet opp et par råd som er enkle å følge, og du vil kjenne på kroppen at den drar nytte av endringene.

Et sunt kosthold

Å spise sunt er kanskje det aller viktigste når det kommer til å holde seg frisk. «Fem om dagen» er ikke bare et salgstriks fra butikkene – du har bare én kropp og det er viktig å tenke på hva du putter i den.

Hvis du prøver å spise sunnere vil du merke endringene utrolig raskt, og jeg kan love deg at du ikke vil gå tilbake til å spise usunt. Noe så enkelt som å gi kroppen din litt mer grønnsaker og frukt kan få deg til å følge deg mye bedre, og det er ingen stor jobb. Du trenger ikke å legge om hele kostholdet med en gang, det holder å gjøre det gradvis. Ha litt frukt eller grønnsaker stående fremme og spis dette fremfor sjokolade når du har lyst på noe godt. Etter hvert vil det bli lettere å holde seg til sunne alternativer, og til å glemme de usunne valgene.

Søvn er viktig

En god søvnrytme er viktig, og et godt sovemønster kan gjøre underverker for helsen din. Du vil føle deg kvikkere og mer opplagt om dagene, og du vil lettere kunne sovne når det er kveld. Søvnrytmen varierer fra person til person og du må finne ut hva som er optimalt for deg – det finnes ikke noen universal løsning. Bruk derfor litt tid på å kartlegge hvor mye søvn du trenger, når du burde stå opp og når du skal legge deg. Det kan virke kjedelig i begynnelsen, men det vil være verdt det når søvnmønsteret er på plass og du kjenner de positive effektene på kroppen.

Enkle aktiviteter

Å legge inn noen ekstra skritt i hverdagen er ikke så vanskelig, og det kan hjelpe mye på helsen din. Du trenger ikke å overdrive, men enkle endringer i hverdagen kan utgjøre en forskjell. For eksempel kan du ta trappene i stedet for heisen, eller du kan ta omveien til jobb og bruke fem minutter ekstra. Til slutt blir det en rutine, og du tenker ikke over de ekstra skrittene du går hver eneste dag. Du kan også finne frem sykkelen og ta deg en sykkeltur på kveldstid, eller du kan ta med hunden din og ta deg en befriende løpetur i skogen. Det skal ikke så mye til for å gjøre kroppen fornøyd. Gåing og jogging er viktig for å forhindre problemer senere i livet, så ta grep nå.