Livet uten trening

Det var så enkelt å holde seg i form når jeg gikk på håndball. Jeg trengte ikke bekymre meg for å dra på treningssenteret og spise sunt hele tiden. Det gikk liksom av seg selv – alt jeg gjorde var å følge planen min og instruksjonene som treneren ga meg. Det var god trening, og det var kjempegøy. Etter at jeg sluttet med håndball ble jeg nødt til å finne nye måter å holde meg i aktivitet på, og det krevde mer enn jeg trodde. Det er vanskelig å presse seg selv, og det krever mye selvdisiplin.

Jogging

Etter at jeg sluttet med håndball trengte jeg noe annet å gjøre for å bevege kroppen. Jeg begynte derfor å jogge etter en liten stund, og nå prøver å jogge så ofte som mulig – helst hver dag. Det er en god metode for å koble ut fra hverdagen samtidig som kroppen får kjørt seg. Jogging er supert for kroppen siden du bruker så mange muskelgrupper og det er også veldig god kondisjonstrening. Kondisjonstrening er viktig for meg, og etter hvert som joggingen ble en rutine har jeg følt meg både friskere og sunnere. Jeg har mer energi og overskudd i hverdagen, og det savnet jeg når jeg sluttet med håndball. Jogging er superlett å begynne med – alt du trenger er treningsklær og gode sko, og du trenger ikke betale hundrevis av kroner for å trene på et treningssenter.

Yoga

Yoga er en annen treningsform jeg har fått sansen for. Yoga er ikke bare trening for kroppen, men også for sjelen. Yoga har hjulpet meg med å slappe av i en hektisk hverdag fylt med studier og jobb, og det har hjulpet meg med å holde stress unna. Yoga ser kanskje ikke så avansert ut, men det er hard trening for kroppen. Etter at jeg begynte med yoga har jeg merket at jeg blir mindre stiv og støl, jeg har mye mer fleksibilitet i musklene mine.

Sunn mat

Å spise sunt er viktig. Den siste tiden har jeg fokusert mye på sunn mat, og jeg har merket forskjell både i kroppen og i hodet. Jeg føler meg mer opplagt enn tidligere, og energinivået er på topp. Jeg har heller ikke lyst på søtsaker hele tiden, noe jeg ofte ville ha etter at håndballkarrieren var over, og jeg sluttet å tenke på kroppen og livsstilen min hele tiden.